Насправді для цього свята підходить практично будь-який рецепт. Оскільки, не так важлива сама страва, як її оформлення. Зазвичай їду прикрашають різноманітними моторошними малюнками та формами, найбільш невинним з яких є гарбуз.
В якості своєї першої хелловінської страви я вирішила приготувати галяретковий "тортик" і прикрасити його павутинкою.
За відсутністю кулінарного шприца я озброїлась заздалегідь підготовленим для такої події поліетиленовим пакетиком. А матеріалом для павутинки послужив розтоплений шоколад.
Спершу все йшло як треба, але потім пакетик тріснув, зробивши жирну шоколадну пляму.Після невеличкої мікроістерики Трохи подумавши, я вирішила домалювати їй лапки. Таким чином, на павутинці поселився павучок.
Рецепт ↓
3-4 пачки ґаляреток
25 г (або 1 пачка) желатину
10 г (або 1 пачка) ванільного цукру
500-600 г нежирної сметани
1 склянка цукор-пудри
1 плитка молочного шоколаду
відсутність арахнофобії
В якості своєї першої хелловінської страви я вирішила приготувати галяретковий "тортик" і прикрасити його павутинкою.
За відсутністю кулінарного шприца я озброїлась заздалегідь підготовленим для такої події поліетиленовим пакетиком. А матеріалом для павутинки послужив розтоплений шоколад.
Спершу все йшло як треба, але потім пакетик тріснув, зробивши жирну шоколадну пляму.
Рецепт ↓
Інгредієнти:
25 г (або 1 пачка) желатину
10 г (або 1 пачка) ванільного цукру
500-600 г нежирної сметани
1 склянка цукор-пудри
1 плитка молочного шоколаду
відсутність арахнофобії
(!)Важливо(!): тортик готується два дні.
Приготування:
День 1.
Галяретки розвести кип'ятком (1 склянка води на 1 пачку), залити у форми (такі, щоб галяретки можна було потім легко нарізати кубиками) і поставити в холодильник на добу.
День 2.
Желатин розвести з 1 склянкою кип'ятку, залишити охолоджуватись. Тим часом: сметану, ванільний цукор, цукор-пудру збити міксером. Влити охолоджений желатин і ще раз збити міксером (найлегшим режимом).
Галяретки порізати кубиками і висипати в миску, залити все збитою сметаною, акуратно перемішати, поставити в холодильник застигати.
Шоколад розтопити на водяній бані, злегка охолодити, залити в шприц (або в міцний пакетик з дірочкою), розмалювати тортик.
Супер-супер смакота.
ВідповістиВидалитиЕге ж, ням-ням!
ВідповістиВидалити