пʼятницю, 1 липня 2016 р.

Полуничний Тортик

Нарешті я дочекалася ягідно-фруктового сезону. А оскільки в нашій сім'ї майже всі солодкоїжки  - для нас це означає фруктовий тортик!


Рецептом зі мною поділилась колега по роботі і в оригіналі торт готувався за участю винограду кишмиш.
Та наша сімейна любов до полуниць взяла гору, а відсутність кишмиша в овочевих кіосках додала запалу - ось так і з'явився Полуничний Тортик.


Отже, рецепт:


Інгредієнти:
Тісто: 6 яєць, 300 г цукру, 250 г муки, дрібка солі, полуниця.
Крем: 400 г творогу нежирного, 200 г цукру-пудри, 200 г вершкового масла, 60 г кокосової стружки.
Глазур: 200 г молочного шоколаду (Чайка підходить ідеально), 40-50 г вершкового масла.

Приготування:
Корж: Розігріти духовку до 180°. Приготувати форму для запікання - розтерти її зсередини маслом, присипати мукою. 
Жовтки розтерти з цукром. Білки збити з сіллю. Додати до жовтків муку, розмішати, додати білки. Акуратно все перемішати, вилити у форму, закласти в духовку і випікати 40 хвилин.
Крем: Масло злегка розтопити, збити міксером, додати сир, цукор, кокосову стружку і ще раз збити міксером.
Глазур: Розтопити шоколад на водяній бані, додати масло, розмішати до однорідного стану.

Коли корж буде готовий і охолоджений - розрізати його навпіл (уздовж звісно :). Густо змастити нижню половинку частиною крему, викласти щільно полуницю. "Приклеїти" зверху другу половинку коржа, змастити верх і боки кремом, що залишився, так, щоб зверху його було найбільше. Викласти, або, скоріше, обліпити торт ягодами якомога щільніше. Вилити зверху злегка охолоджену глазур. Поставити в холодильник на декілька годин. З'їсти.


Немає коментарів:

Дописати коментар