четвер, 28 липня 2016 р.

Овочева запіканка

З'явились перші баклажани і я вмовила сестру приготувати її фірмову запіканку.


Рецепт ТУТ



На 4 порції знадобиться:

- форма для випічки 20*30 см
- 4-5 середніх баклажанів
- 1 велика цибулина
- 3-4 середні помідори
- 3 зубчики часнику
- пучок кропу або петрушки
- 1 куряче філе
- 4 ст. л. сметани
- 2 великі болгарські перці
- 80-100 г твердого сиру
- сіль
- чорний мелений перець
- сковорідка
- духовка
- молоток для м'яса
- бажання куховарити


І.
Баклажани порізати уздовж шириною 7-10 мм, пасерувати 3-5 хв. на сковорідці в підсоленій воді, доки вони не стануть м'якими. Помідори і цибулю нарізати кільцями. Перець і філе нарізати смужками. М'ясо відбити молотком, посолити, поперчити. Сметану змішати з зеленню і давленим часником. Сир мілко натерти.
ІІ.
На дні форми щільно викласти половину баклажанів, другий шар - болгарський перець, м'ясо, цибуля. Зверху - решту баклажанів. І останнім шаром - помідори. Залити сметанним соусом і посипати сиром.
Випікати на середньому вогні 30-40 хвилин.


Немає коментарів:

Дописати коментар